Tips för bättre situps
// Träning & kost

Situps är något som jag gör väldigt ofta och andra sport människor också! Vill man ha en snyggare mage så är ju de något som är väldigt bra. Så jag tänkte ge lite tips för att få era situps så bra som möjligt! Dessa följer jag alltid när jag gör situps.. Slarvar aldrig! 

• Lyft inte på fötterna när du gör situps. Dock ska du inte hålla i de någonstans heller för då tränar man inte magen på samma sett. Jag har svårt att ha kvar fötter på golvet men om de lyfter 1 cm brukar jag inte bry mig så mycket men annars om de lyfter mer så brukar jag "göra en extra situps" och så gör jag varje gång fötterna lyfter från golvet alldeles för mycket.

• Stressa inte. Många kanske tror att "desto snabbare desto bättre" men de är faktiskt tvärtom! De blir jobbigare om ni gör de långsamt och ordentligt. Jag går upp lagom snabbt men på nervägen gör jag långsamt får då blir de också träning eftersom annars kan du bara lägga dig ner lika gärna och de blir ingen träning alls. Så på ner vägen kan ni hålla imot så får ni träning på olika muskler på magen! 

Håll händerna bakom huvudet är något jag alltid gör. Då kan du liksom inte ens "råka" ta hjälp av armarna när du ska upp. Man kan även ha händerna på bröstet men jag tycker de är enklare att ha de bakom huvudet!

Gör så många som möjligt. Som de flesta redan vet så tar de ju mer och mer för ju fler du gör. Jag brukar sätta ett antal som ett "första mål" t.ex 30/40 (nu när jag är ovältränad) så gör jag situps tills jag är uppe i de och så lägger jag till 10 till och tänker att jag ska klara de! Så brukar de bli att jag lägger till 2/3 gånger eller om jag är på väldigt bra tränings humör ännu fler! Kan säga så här. När jag var vältränad i somras gjorde jag minst 50 varje gång jag var hemma och gjorde situps.

Vill du göra dina situps lite mer avancerade?gör då som tjejen under och ta vänster arm till höger ben (dock när jag gör detta lyfter jag inte benen utan gör bara snea situps och tar vänster arm till höger ben som fortfarande är i backen! 
Hoppas ni gillade tipsen och vill ha fler! Kommentera gärna vad exakt ni vill ha för träningstips. Erica

De ä asbra med såna hära! Gärna inspo , träningsmode, och tips för att få de att bli lite roligare ❤URL:


Anonym

TACK!! du äger!URL:


Lii :)

Asbra! :) men de är bäst att ha armarna på bröstet, för annars tar kroppen gärna (även om man inte märker det själv) hjälp av armarna, och "drar" uppnacken, vilket också kan göra att man får ont i nacken. :)URL:

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?