Tips för hälsosammare hår
// Skönhet & ytligheter

Tänkte ge lite tips för bättre hår. Inte för att jag själv varit någon expert på mitt egna hår och varit riktigt slarvig med att ta hand om de. Nu har jag dock blivit tvungen då mitt hår har blivit jätte slitet och torrt. 

• Hårinpackning borde användas en gång i veckan! och jag vet att detta är en utjatad punkt på alla hår inlägg som finns på alla bloggar. Men de är så enkelt och värt att ta en hårinpackning en gång i veckan för att hålla håret mindre slitet.

Värmeskydd är super viktigt för dig som plattar håret/fönar det varje dag. Det är väldigt dåligt för håret egentligen att använda sig av sånt hela tiden och därför är det minsta man kan göra att spraya på lite värmeskydd innan.

Färre duschar töntigt va..? att de sliter på håret när man duschar. Men så är det! Iallafall om man tvättar håret för ofta. Så försök att hålla er till varannan, var tredje dag ungefär och duscha bara kroppen de andra dagarna.

• Mindre schampo och mer balsam. Schampo öppnar upp håret och balsam sluter det. Jag vet inte om ni hört talats som balsam-metoden. Då använder folk bara balsam! Jag själv använder schampo varannan dusch ungefär, eller försöker iallafall. (svårt efter träningar osv då håret kan vara väldigt smutsigt och flottigt)

• Bra mat för håret är jätte bra om du du vill få starkare och friskare hår. Jag försöker äta ägg varje morgon då det innehåller järn som ger hårsäckarna syre. Spenat, broccoli, grekisk yoghurt och lax är också bra alternativ! 

Tvätta hår botten ordentligt, många som glömmer det. Men det är ju faktiskt från hårbotten som nytt hår växer ut och därför är det viktigt att även ta hand om denna del. Massera hårbotten för blodcirkulation som i sin tur stimulerar hårsäckarna och hjälper ditt hår att växa snabbare och hälsosammare.


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?